Ugrás a tartalomra

Olyan országot szeretnék...

Amikor arra gondolok, hogy milyen Szlovákiát szeretnék látni köztársasági elnökként, olyan jogállamot képzelek el, ahol az Alkotmány, a legfőbb törvény mindenki számára kötelező erejű. Számomra fontos, hogy minden polgár biztonságban érezhesse magát az országban, és ezért kiemelten fontosnak tartom a jogállamiság fenntartását és megerősítését.

Szeretnék egy olyan Szlovákiát, ahol a kisebbségeket nem tekintik nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem az ország értékes részének. Hiszem, hogy a sokszínűségünk erőforrás, és az együttműködés, a kölcsönös tisztelet és megértés lehetővé teszi, hogy mindenki számára élhető és fejlődő környezetet teremtsünk.

A kisebbségek kultúrájának és identitásának tisztelete alapvető fontosságú számomra. Minden polgárnak joga van ahhoz, hogy büszkén vállalhassa saját hagyományait és értékeit, és hogy ezeket tiszteletben tartsák és megőrizzék.

Az Európai Unió erős és egységes tagjaként szeretném látni Szlovákiát. Hiszem, hogy az európai együttműködés kulcsfontosságú a béke, a stabilitás és a fejlődés szempontjából, és ezért elkötelezett támogatója vagyok az európai integráció kiterjesztésének.

Fontosnak tartom, hogy Szlovákia minden állampolgár számára otthon legyen. Az otthon nem csupán egy hely, hanem egy olyan közösség, ahol mindenki azt érezheti, hogy elfogadják és támogatják. Az én vízióm az, hogy egy olyan országot építsünk, ahol mindenki számára biztosítottak az egyenlő esélyek és lehetőségek, és ahol a sokszínűségünk gazdagít bennünket, nem pedig osztja meg.

Azt hiszem, arról, pártállástól és nemzetiségtől függetlenül, senkit nem kell győzködnöm, hogy Szlovákia lenyűgöző természeti szépségekkel bír. A természet, és tágabb értelemben környezetünk védelme kiemelt prioritás lenne köztársasági elnökként, hiszen természeti kincseink nemcsak az ország szépségét jelentik, hanem az egész bolygó jövőjét is befolyásolják. Mindent meg kell tennünk ennek védelmében, ez elsősorban gyermekeink, unokáink érdeke.

Elnökségem alatt minden erőmmel azon leszek, hogy megvalósítsam ezeket az ideákat és értékeket. Szlovákia lehet példakép a jogállamiság, az emberi jogok tisztelete és a kulturális sokszínűség terén, és én készen állok arra, hogy vezetőként segítsem ezt az országot elérni a céljait. Ígérem, hogy mindig az ország és a polgárok érdekeit fogom szem előtt tartani.


Forró Krisztián logo